Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Hvorfor en hundeklapvogn

Klapvogne til hunde. Dette er for de fleste mennesker, når de hører det, ikke normalt, for en hund har da 4 ben til at gå på!! Det er også rigtigt, men i særlige tilfælde kan det være nødvendigt med denne smarte og meget praktiske løsning – både for hunden og ejeren. Der er dog mange forskellige grunde til, at folk vælger hundeklapvognen.

Lang transport

I dag er hunden ikke bare en brugsgenstand. Hunden er for mange mennesker Deres bedste ven og den trofaste ven, der altid er glad, når dens menneske træder ind af døren. Derfor bliver mange hunde også behandlet mere som ejeren selv vil behandles. Er der noget galt med hunden, bliver hunden som oftest behandlet, opereret eller kommer i anden form for behandling. Men selvom hunden er i behandling eller har problemer med krop eller ben skal den stadig luftes. Hertil bruges en hundeklapvogn til at hunden med problemer stadig kan komme på tur. Hvis ikke hunde kommer ud i naturen og får brugt sine sanser bliver de ikke stimuleret som de skal. Løsningen med, at bruge hundeklapvognen kan være i flere niveauer. Enten bruge den til og fra det endelige udflugtsmål. Det kunne være personer der bor midt i en by og ønsker, at lufte hunden i en skov eller på et grønt område. Det kunne være til og fra dyrlæge, hundekiropraktor eller andet behandlingssted.

Ældre eller syg hund

Er Trofast bare blevet gammel og dårligt gående pga. slidgigt, men er stadig vild med at gåtur, så er klapvognen Trofasts nye bedste ven. Eller i hvert fald næstbedste for den bedste er selvfølgelig dig. Så undgår du nu det skuffede blik fra hunden, når den indser, at du er nødt til at gå uden den – igen. Tag hunden med på tur og tag den ud af klapvognen ved yndlingssnusestedet og yndlingslygtepælen. Hunden bliver glad for at komme med og får stadig mange spændende dufte i dens næse og dermed ”læst avisen”. Som hundeejer slipper man for dårlig samvittighed og man kan hygge sig med sin allerbedste ven, selvom hunden ikke længere er så fysisk adræt mere.

Har du to hunde, en ung og en gammel, kan en hundeklapvogn være en god løsning til den ældre hund, som stadig kan komme med og ikke føler sig ”overhalet” af den unde hund. Oftest kan den unge hund gå længere og hurtigere end den ældre. Med en klapvogn kan man uden problemer have begge hunde med uden at tage hensyn til at skulle gå kortere ture pga. den ældre hund.

Hvalp eller hvalpe

Har du hvalp eller hvalpe, som også skal ud og opleve den fagre nye verden, så kan en hundeklapvogn også være til en stor hjælp, da små hvalpeben ikke kan holde til flere kilometers rask gang. Ofte vil hvalpen meget hurtigt komme til at elske sin klapvogn, da den er en tryg hule, som den altid lige kan tage en lille morfar i, så den er klar til endnu en omgang vild leg. Hundeklapvognen er yderst praktisk, hvis man er af sted i flere timer eller måske en hel dag ude af huset, hvor hvalpen har brug for at vende tilbage til en tryg base en gang imellem.

Desuden så kan det måske være lidt nemmere at komme fremad med en hundeklapvogn end med en flok hvalpe i hver sin snor, som vil i hver deres retning.

Offentlige transportmidler

Ved brug af offentlige transportmidler er der regler for, hvordan hunde skal transporteres, når de medbringes. Som oftest er reglen, at hunden skal være i transporttaske eller i hundeklapvogn. Dette er også tit det bedste for hunden, da den undgår at blive trådt på og i det hele taget at skulle færdes i en tæt pakket menneskemængde. I stedet kan hunden sidde trygt i sin hundeklapvogn, hvor den er i sikkerhed og kan følge sin ejer nøje. Dermed er rejsen med offentlige transportmidler også nemmere for hundeejeren, der undgår stress over at skulle beskytte sin hund fra trampen og sparken.

Hundeudstilling

Ved hundeudstillinger er en hundeklapvogn ideel, da der er plads til både hund/hunde og til bagage under hundeklapvognen. Så slipper man for bøvlet med at skulle bugsere bagage og hunde ind på plads uden at skulle bruge en masse energi på at komme forbi en masse mennesker og en masse andre hunde. Især ved større udstillinger er det meget utrygt for især de mindre hunde at skulle færdes blandt tætpakkede menneskemængder og være nervøs for at blive trådt på. Hvis man har flere hunde er det også noget nemmere at have dem samlet i hundeklapvognen. Hundene oplever en større tryghed ved at sidde i hundeklapvognen og de undgår stress, som gerne skal undgås eller i hvert fald begrænses i forbindelse med udstillinger.

Hvis hunden er en race, som kræver en del pelspleje og gøren i stand før udstilling, så er det også en fordel at sidde i hundeklapvognen, så hunden ikke bliver svinet til på enten den ene eller anden måde.

Hundeejer med skavanker

Endelig kan hundeklapvognen være den perfekte løsning for hundeejeren, som enten midlertidigt eller permanent har fået en skavank eller flere, som gør at brugen af transportkasse eller bæretaske ikke fysisk kan lade sig gøre pga. smerter. Hundeejeren kan fx have en dårlig arm, skulder eller ryg, som har brug for at blive skånet.